Volontär

För att kunna bli en så fantastisk och bra festival och konferens som UNITE är, behöver vi folk med glatt humör och tjänstvilligt hjärta som hjälper till.
Vill du vara med och bygga årets häftigaste nyårsfest? Vill du vara med och göra det möjligt för ungdomar att få ett tryggt och Jesusfyllt nyårsfirande?
Uppgifterna varierar i storlek, tid och omfattning. Men självklart får varje volontär en kompensation för sin insats. Ju mer du hjälper till med, desto större kompensation.

Hur blir jag volontär?

Skriv ett mejl till unitevolontar@europaporten.com, där du anger ditt namn, mobilnummer och vad du helst skulle vilja hjälpa till med. Ju mer specifik du kan vara, desto lättare blir det för oss att matcha dig till en uppgift.

Är du redan volontär?

Anmäl dig som alla andra deltagare, men välj ”Volontär” i anmälan.

Vad kan jag hjälpa till med?

För dig som är duktig med grafiskt material och att genom olika digitala medier nå ut med information.

Hemsida – Hemsidan är den primära informationskällan och kräver uppdaterad och relevant info, som både informerar och bjuder in till UNITE.

Grafiskt material Här handlar det primärt om arbete med rörligt grafiskt material, såsom att spela in och skapa kortare videofilmer och sätta ihop rörligt material på lämpligt sätt för att användas på olika håll.

Foto Genom fotografering och filmning dokumenterar vi det som händer på UNITE. Här behöver vi duktiga fotografer, som har en känsla för vad som blir bra på bild och fånga detta.

Sociala medier – Genom sociala medier når vi snabbt ut till ungdomarna. Här behöver materialet vara genomtänkt, lockande, informativt och återspegla UNITE. Vi arbetar primärt med Facebook och Instagram.

För dig som vill vara till hjälp för deltagarna på plats på olika sätt, så att de känner sig trygga och trivs på UNITE.

Anmälningsansvarig – Här ska anmälningsinformation från deltagare hanteras och frågor som inkommer via mejl svaras på.

Infodisk – Detta är det första som möter deltagarna när de kommer och är den centrala hubben för information under UNITE för deltagarna. Förutom ett vänligt och serviceinriktat bemötande, sker även försäljning av kiosk- och UNITE-varor härifrån.

Städ – Att UNITE är rent och snyggt är av yttersta vikt för att det ska vara trivsamt för både deltagare och volontärer. Det gäller allt från toaletter och duschar, till matbord, umgängesytor och andra ställen på festivalområdet.

Säkerhet – Man ska känna sig trygg på UNITE. Vakter med koll på både brandsäkerhet och att obehöriga inte rör sig på området hjälper till att skapa denna känsla.

Kök – På festivalen behöver vi alla äta. I köket lagar köksteamen mat för närmare 200 pers/måltid utifrån förberedda recept och instruktioner.

Vård – Vi vill kunna erbjuda enklare vård då behov uppstår – allt från huvudvärk och skrapsår till stukade fotleder. Vid allvarligare fall kontaktas självklart vårdinrättning.

För dig som har teknisk kompetens inom dessa områden och kan hantera denna typ av utrustning.

Bild – Lovsångstexter via EasyWorship, presentationer via Powerpoint, videofilmer via olika medier och bakgrundsbilder som ska matcha stämningen vi vill skapa i rummet.

Ljud – Mikrofoner till sångare, instrument, talare och andra medverkande ska hanteras och återge en bra ljudbild ut till åhörarna. Allt spelas även in och behöver därför hålla hög kvalitet.

Ljus – Rigga, programmera och styra alla rörande och stillastående lampor och sätta rätt ljussättning på scenen för att skapa den önskade stämningen och effekten inne i möteslokalen. Här ingår även hantering av rökeffekter.

För dig som har känsla för allt sådant som kommer synas på scenen under de stora mötena.

Host – Inledningen på mötena sätter stämningen för resten av mötet. Lekar, tävlingar och annat skoj tillsammans med deltagarna innan lovsång och predikan börjar.

Mötesledare – Den som med andlig lyhördhet kan leda mellan mötets olika programpunkter och även fånga upp det som är i rummet efter en predikan och i slutet av mötet.

Producent – Pussla ihop alla programpunkter på ett sätt som gör att mötet flödar och att alla medverkande vet vad de ska göra och när.

React – UNITE:react är vår nationella, gemensamma insamling till ett särskilt projekt varje år. Ansvar för detta inkluderar att ha koll på kollekttal, insamlingssummor och återrapportering centralt.

Lovsång – Lovsång och tillbedjan är en central del av UNITE. Den leder oss inför Gud under mötena och hjälper oss att fokusera extra på Honom. I lovsångsteamet behövs både kompetenta musiker och sångare som leder lovsång, inte uppträder inför publik.

Förbön – Det är en förmån att få lyfta andra inför Gud i bön. Under mötena erbjuds alltid förbön och som förebedjare krävs lyhördhet både gentemot den som vill ha förbön och gentemot Andens ledning.

Stage crew – Mycket behöver flyttas runt på scen under mötena och till det behövs alltid folk som kan göra detta snabbt, effektivt och diskret.

Nyårsfirande – Nyårsfirandet börjar med en 3-rättersmiddag. Under den ska det finnas lite underhållning av något slag, som både engagerar och skapar glädje.

För dig som gärna sträcker dig utåt till företag, organisationer och andra för att skapa kontakter och bygga relationer, som på olika sätt kan stötta arbetet med UNITE.

Reklam – Höra av sig till företag, organisationer och andra, som kan tänka sig att köpa tid för informations-/reklamfilmer eller utdelning av broschyrer under UNITE. T.ex. bibelskolor som vill få fler ungdomar att ansöka till deras kurser.

Sponsring – Höra av sig till företag, organisationer och andra, som kan tänka sig att sponsra UNITE med pengar eller produkter, så att UNITE blir möjligt att genomföra.

Montrar – Höra av sig till företag, organisationer och andra, som kan tänka sig att köpa plats på festivalområdet för uppställning av monter i syfte att få kontakt med deltagarna.

För dig som vill vara med och skapa olika sorters miljöer där ungdomarna kan aktiveras mellan mötena.

Fotbollsturnering – Varje UNITE har vi en fotbollsturnering där det vinnande laget får sitt namn ingraverat på pokalen. Det krävs lite arbete i att förbereda för och hålla i denna fotbollsturnering.

Change-for-change – Här är platsen där man kan lämna in plagg man inte längre använder och byta tills sig andra. Det finns även möjlighet att köpa plagg som finns, även om man inte har något att byta in själv. Det krävs lite arbete runt denna plats, samt kontakt med lämplig second-hand-butik i hantering av kläder före och efter UNITE.

Action Zone – På festivaler finns det alltid någonstans där det finns lite mer fartfyllda aktiviteter och attraktioner, som inte bara är tidsfördriv, utan hjälper ungdomarna att bygga nya relationer och skratta tillsammans.

VIP – I VIP-rummet kan medverkande (talare, lovsångsteam, m.fl.), som behöver en plats för paus eller återhämtning mellan mötena, få en lugn stund. Inbjudna talare tas om hand och får hjälp med transport och boende.

Dekoration – För att festivalen ska se trevlig ut krävs det lite dekoration med lämpligt tema. Både festivalområdet och kyrksalen behöver fixas till för att skapa den atmosfär som UNITE vill vara fylld av.

För dig som kanske inte har möjlighet att engagera dig på något av de nämnda sätten, men ändå vill vara med och bidra.

Ekonomiskt – UNITE är en satsning som kostar pengar. Kanske vill du stötta en ungdom som inte har råd att själv betala deltagaravgiften? Eller kanske att du vill vara med och ge på annat sätt?

Be för oss – Oavsett hur mycket vi planerar eller hur många som är involverade, så spelar ingenting någon roll, om inte Gud är med. UNITE är en stor andlig kamp, ungdomar blir frälsta, fattar livsavgörande beslut, finner sin kallelse, växer i tron. Därför behövs mycket bön! Ta med UNITE, alla som arbetar med UNITE och alla deltagare på UNITE i dina bönestunder!