Medverkande

Huvudtalare

Life Church, UK

Pernilla är pastor i Pingstkyrkan i Karlskrona, och jobbar bl.a. med ungdomar och unga vuxna. Hon är passionerad över Jesus och att sätta tron i praktiken på olika sätt. Pernilla gillar starkt roliga utmaningar, äventyr och människor i alla dess former. ”Jesus finns på riktigt” och ” Älska människor in i himlen”, är några av hennes motton.

Wenny arbetar deltid som pastor med ansvar för ungdom i Malmö Pingstförsamling. Hon har varit engagerad i ungdomsverksamhet i närmare 15 år och tycker fortfarande att det är det område i församlingen som hon brinner allra mest för. När hon inte undervisa på ungdomssamlingar, läger eller i andra sammanhang, sitter hon gärna och strukturerar upp verksamheten med listor och annat administrativt. Men nåt av det mest värdefulla som driver henne är att få vandra med ungdomar, som håller på att upptäcka sin egna tro och personliga relation med Jesus i förhållande till alla annat i livet. Wenny bor i en liten lägenhet i Malmö tillsammans med sin make, Christopher. Om hon inte bakar, lagar mat, eller hänger med vänner eller familj, spenderar hon just nu onödigt mycket tid på Netflix.

Matilda Pitik och är ungdomspastor i Pingstkyrkan i Hässleholm. Hon är även missionär och reser en hel del till Serbien för att organisera läger och träna ledare. Hon är en glad, busig och spontan tjej som älskar Jesus, ungdomar och att resa.

Seminarietalare

Ledarseminarium
Richard är 46 år, gift med Helen och pappa till tre barn. Sedan 1990 har Richard arbetat som pastor, assisterande pastor och rådgivare till ledare och församlingar. Richard är en kommunikatör, bibellärare och inspiratör, som med humor och ett vardagsnära sätt förmedlar något till alla sina lyssnare. Familjen bor i Höör men tillhör Hillsong Stockholm under pastor Andreas och Lina Nielsens ledarskap.

Förbön
Hur ber man för sina vänner?
Mitt namn är Orlando och jag har varit ideell ungdomsledare i UNITED Öresundskyrkan sedan 2011. Jag studerar religionshistoria i Lunds universitet där jag blir klar med min masteruppsatts till våren 2018. Utöver teologi är musik ett stort intresse som tar sig uttryck både i musikspelande och konsertdeltagande. En av de saker jag visa ungdomar är att Gud är allsmäktig, alltigenom god och verksam i världen idag. Det seminarium jag kommer hålla i handlar om hur man kan be för sin familj, sina vänner, sin ungdomsgrupp, sina pastorer/ledare och andra människor man har omkring sig och den staden/landet/världen vi lever i. Detta kommer grunda sig i hur Bibeln undervisar om förbön och hur den tidiga kyrkan förstod och praktiserade förbön.

Tabernaklet och Översteprästen
vår förebild för lovsång och tillbedjan
Mitt namn är Daniel Mämecke, är 29 år och brinner för Malmö FF, vetenskap, musik och teologi. De två sistnämnda är det som är relevant i sammanhanget då min längtan i denna reformationens tid är att församlingen skulle (åter)upptäcka sin sanna identitet som inympade i Israel – Guds utvalda folk. Därför anser jag att vi behöver läsa hela Skriften utifrån ett hebreiskt/judiskt/israelitiskt perspektiv så som jag tror att Paulus och de andra apostlarna i egenskap av att vara judar närmade sig ”Lagen och Profeterna”. Detta seminariet kommer därför att försöka dyka in i Gamla Testamentets tabernakelgudstjänst och tillsammans med er utforska hur detta är hela evangeliets fundament och specifikt utifrån temat i årets Unite – BE.

Band

DJ Kaleb Engvall & Elias Zachariassen

Lovsång: Linnéa Bjervås med team